Kennismaken 

Wij zijn Rik en Sharon. Beide ruime werkervaring in de jeugdzorg. We deden onderzoek naar de aard, ernst en mate van mishandeling. Samen met gezinnen, hulpverlening en betrokken deskundigen brachten we de veiligheid terug.

Als kwaliteitsfunctionaris en teamcoach hebben we werkprocessen ontwikkeld, gaven werkbegeleiding en richtten ons op de verbetering in de samenwerking tussen ketenpartners. Onder andere hebben we begin 2019 in dit kader een boost gegeven aan de vernieuwde Meldcode.
  
Samen wijzer

We hebben onze kwaliteiten gebundeld tot WijsGesprek. Vernieuwend, deskundig en recht door zee. We zijn trainer en trainingsacteur en kunnen in deze combinatie een training op maat bieden, passend bij de behoefte, de wens en het niveau van uw organisatie.

Ontmoet Sharon

Geboren in 1981, gelukkig getrouwd en trotse moeder van 2 kinderen. Ik kom uit een warme fijne familie en heb lieve vrienden. In mijn vrije tijd sport ik graag, hou ik van koken, lekker uiteten gaan, weekendjes weg en ben ik graag samen met mijn gezin. Ik word blij van een zonnetje in onze tuin of op een terras en geniet van alle kleine mooie dingen in het leven. Iets meer over mijn loopbaan.

In 2004 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werkster aan Saxion Hogeschool Enschede.  Met mijn werk voor de gemeente en binnen de jeugdzorg als gezinsvoogdij en bij spoedeisende zorg, heb ik ervaring op gedaan in het werkveld. Vervolgens deed ik onderzoek naar Kindermishandeling en Huiselijk Geweld bij het AMK en Veilig Thuis.

Vanaf 2017 was ik aandacht functionaris kwaliteit en teamcoach. Vanuit deze rol richtte ik me op het schrijven van werkprocessen, het ondersteunen en coachen van collega's en investeerde in een betere samenwerking in de keten. Hier was ik een verbindende factor, waardoor de kwaliteit van het werk elke keer weer verbeterd werd. Naast ervaring en onderzoek heb ik mij in deze periode ontwikkeld als trainer (o.a. TMA).

Op dit moment ben ik naast trainer ook werkzaam als Medisch Maatschappelijk werker in het ziekenhuis. Hier heb ik de rol van aandacht functionaris Kindermishandeling en Huiselijk geweld. Tot mijn taken hoort de implementatie van de meldcode, ik ondersteun bij het schrijven van protocollen en ben lid van de stuurgroep.


Laat angst niet regeren, creëer veiligheid 

Ontmoet Rik

Geboren in 1983 en getogen in IJsselmuiden. Omzien naar een ander is één van de kernwaarde die ik meekreeg in mijn opvoeding en van de omgeving waar ik opgroeide. Toen kon ik nog niet bedenken dat ik hier mijn werk van zou maken.

Na 12,5 jaar werken in de jeugdzorg, heb ik me nu volledige toegelegd op het trainen van deskundigen in het werkveld.
'Iedere deskundige die met kinderen of gezinnen werkt moet getraind zijn op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld' Deze stelligheid zegt iets over de noodzaak, mijn persoonlijkheid en de passie voor mijn vak. Geen kind mogen we missen!

In 2006 ben ik afgestuurd als maatschappelijk werker aan de Hogeschool in Ede. Hier zag ik bij de start als gezinsvoogd de complexiteit van het werk in de Jeugdzorg. Toen wist ik, hier kan en wil ik verschil maken, juist daar waar het hopeloos lijkt.
Vanaf 2012 heb ik bij het Advies en Meldpunt Kindermishandeling en Veilig Thuis onderzoek gedaan naar kindermishandeling en huiselijk geweld.

Vanaf 2014 heb ik me bij Veilig Thuis toegelegd op kennisoverdracht, kwaliteitsverbetering, begeleiding op de werkvloer. Ook was dit mijn start als trainer en trainingsacteur.
Als trainingsacteur speel ik gedrag waarmee de deelnemer eigen casuïstiek kan oefenen binnen een veilige setting.
Naast mijn werkzaamheden als trainer en trainingsacteur ben ik acteur in het theater en sportinstructeur.

'Geen kind mogen we missen'